مدآنلاین



این بار با کشک و بادمجان سر سفره افطاری مدآنلاین


کشک، این خوراکی خوشمزۀ شوروکمی ترش یکی ازفرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شود... حلیم بادمجان ازجمله غذاهای محبوب سنتی ایرانی‌هاست که به ویژه درماه مبارک رمضان زینت‌بخش سفره‌ها است. درنقاط مختلف ایران این حلیم با شیوه‌های متفاوتی طبخ می‌شود و درپخت آن ازبرنج، لوبیا سفید و یا عدس استفاده می‌کنند. نکته قابل توجه در مورد حلیم بادمجان این است که عدس، گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند و همراه این غذا نباید از ماست یا هر غذای سرد دیگری استفاده کرد.

مدآنلاین: کشک، این خوراکی خوشمزۀ شوروکمی ترش یکی ازفرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شود که درروش سنتی از جوشاندن و غلیظ کردن دوغی که بعد از کره‌گیری باقی مانده ویا ازماست بدون چربی تهیه‌اش می‌کنند. غذاهایی بسیاری هستند که با این خوشمزه بیرنگ آنچنان به دل میچسبند که از خوردن آن سیر نمی‌شویم
مثلا یک غذای خیلی دلچسب که بدون کشک هیچ طعمی ندارد حلیم بادمجان است. حلیم بادمجان ازجمله غذاهای محبوب سنتی ایرانی‌هاست که به ویژه درماه مبارک رمضان زینت‌بخش سفره‌ها است. درنقاط مختلف ایران این حلیم با شیوه‌های متفاوتی طبخ می‌شود و درپخت آن ازبرنج، لوبیا سفید و یا عدس استفاده می‌کنند.
نکته قابل توجه در مورد حلیم بادمجان این است که عدس، گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند و همراه این غذا نباید از ماست یا هر غذای سرد دیگری استفاده کرد.

شربت سکنجبین

اگر با خوردن غذای سرد، اصطلاحا سردی می‌کنید، بهترین راه حل برای آن، نوشیدن شربت سکنجبین بعد ازاین غذاست که سالم‌ترین و پرخاصیت‌ترین نوشیدنی سنتی ایران است. برای تهیه این شربت، یک لیوان آب را با ۴ لیوان عسل، یک لیوان سرکه و یک لیوان عرق نعنا مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس ازسردشدن، قدری از آن را با آب رقیق کرده و شربت کنید که بسیار گوارا خواهد بود و ازسردی کردن شما بعد ازمیل کردن غذاهای با طبع سرد جلوگیری خواهد کرد.

مواد لازم برای حلیم بادمجان با عدس:

بادمجان شش عدد متوسط
عدس یک کاسه ماست‌خوری
گوشت یک کاسه ماست‌خوری
پیازدو عدد
نعناع دو قاشق غذاخوری
کشک یک فنجان
زعفران یک چهارم قاشق چای‌خوری
روغن یک فنجان
نمک و فلفل به مقدار کافی

-یک کاسه گوشت، یک کاسه عدس، یک پیازخردکرده، سه الی چهار کاسه آب و کمی نمک و فلفل را دریک قابلمه ریخته، برای 4 الی 5 ساعت می‌پزیم تا گوشت و عدس کاملاً پخته شود و آب آن نیز تبخیر شود سپس با گوشت‌کوب آن را می‌کوبیم و دوباره نیم ساعت روی شعله گذاشته و مرتب هم می‌زنیم.

-شش بادمجان را پوست کنده، وسط آن را برش می‌زنیم وبا یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم سپس بادمجان‌ها را به گوشت و عدس پخته‌شده اضافه کرده، می‌کوبیم.
-نصف فنجان کشک را اضافه کرده، غذا را پنج دقیقه روی شعله گذاشته مرتب هم می‌زنیم و بعد شعله را خاموش می‌کنیم.

-با روغن باقیمانده از بادمجان پیاز داغ درست می‌کنیم سپس روغن پیازداغ را ازصافی رد می‌کنیم و با آن نعناع داغ درست می‌کنیم. برای اینکه پیاز داغ برشته شود، باید بعد ازآنکه روغن آن جدا شد، پیاز داغ را در یک ظرفی پهن کرد تا خشک و برشته شود.
-حلیم بادمجان را در ظرف می‌کشیم. کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و کمی زعفران آب کرده (برای تزئین) اضافه می‌کنیم.

نکته: برای تزئین می‌توان، 3 قطعه ترشی کیوی و یک گل رز از گوجه‌فرنگی روی حلیم بادمجان قرار داد. نوش جان

برای تهیه کشک بادمجان:

بادمجان: ۴ عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
کشک: یک پیمانه
پیاز: یک عدد بزرگ
گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
سیر: چند حبه

-اول ازهمه بادمجان‌ها را پوست می‌کنیم وبه صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم. ورقه‌هایی که نه خیلی نازک باشد ونه خیلی ضخیم. روی بادمجان‌ها نمک می‌پاشیم ومی‌گذاریم به مدت یک ساعت توآبکش بمانند تا تلخی آنها برود، بعد با آب سرد می‌شوریم‌. دوباره می‌گذاریم داخل آبکش تا آب اضافه‌برود و اگر لازم بود با دستمال خشک‎شان می‌کنیم.
-دیگه معطلش نمی‌کنیم و توی یه تابه کمی روغن می‌ریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجان‌ها را سرخ می‌کنیم. آنقدری که نرم بشود و ازحالت خامی دربیاید.
-سرخ‎کردن‌شان که تمام شد، با گوشت‌کوب بادمجان‌ها را له می‌کنیم. فقط یادتان باشد این کار را با گوشت‌‎کوب برقی و سایر دستگاه‌های مخلوط‌کن انجام ندهید چون بادمجان زیادی خمیری می‌شود و بافتش را از دست می‌دهد.

-حالا پیازهایی را که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دهیم تا طلایی بشود و بعد بادمجان‌های له‎شده را بهشان اضافه می‌کنیم. دراین مرحله می‌توانید گردو را هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارید یک مقدارشان را برای تزیین نگه دارید.
-حالا نوبت به اضافه‎کردن اصل ماجرا یعنی کشک می‌رسد. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کرده‌ایم و گذاشتیم چند دقیقه‌ای بجوشد. بعد ازاضافه‎کردن کشک، مایۀ کشک بادمجان را یک کمی دیگه روی حرارت هم می‌زنیم تا خوب جا بیافتد. حالا یک مقدار نعناع داغ و سیرداغ را به کشک بادمجان اضافه می‌کنیم و یک مقدارش را هم نگه می‌داریم برای تزیین روی غذا.

فقط حواس‌تان باشد سیر و نعناع خیلی خیلی زود می‌سوزند و مزه‌شان تلخ می‌شود. برای داغ‎کردن نعنا فقط کافیه روغن را توی یه تابۀ کوچک گرم کنید و بعد ازاینکه از روی حرارت برداشتیداش نعناع خشک را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.
حالا کشک بادمجان را درظرف مناسب بریزید وبا کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضی‌ها از گوشت چرخ‌کردۀ سرخ‌شده هم استفاده می‌کنند) روی آنرا تزیین کنید و با نان تازه نوش جان کنید.