مدآنلاین



با بامیه محبوب‌ترین دوگانه رمضانی‌تان را کامل کنید


پیش از این در بسته رمضانی آپزخانه مدآنلاین، یاد گرفتیم که چه‌طور در خانه زولبیا بپزیم. امروز می‌خواهیم مهم‌ترین و محبوب‌ترین دوگانه خوراکی‌های رمضان را تکمیل کنیم؛ هرسال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بازار زولبیا و بامیه هم داغ می‌شود..این دسر نارنجی خوشرنگ و خوشمزه، در این روزها سر سفره افطار همراه چای غوغا می‌کند و واقعاً می‌چسبد.

مدآنلاین: پیش از این در بسته رمضانی آپزخانه مدآنلاین، یاد گرفتیم که چه‌طور در خانه زولبیا بپزیم. امروز می‌خواهیم مهم‌ترین و محبوب‌ترین دوگانه خوراکی‌های رمضان را تکمیل کنیم؛ هرسال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بازار زولبیا و بامیه هم داغ می‌شود..این دسر نارنجی خوشرنگ و خوشمزه، در این روزها سر سفره افطار همراه چای غوغا می‌کند و واقعاً می‌چسبد. 
کم هم طرفدار ندارد و هیچ کس نیست که از خوردن این خوشمزه نارنجی لذت نبرد. ولی بیایید با راهنمای مدآنلاین خودمان درستش کنیم و از خوردنش لذت ببریم. درست‌کردنش خیلی راحت است  با ما همراه باشید: 

برای تهیه شربت بار چی لازم داریم؟
شکر۲/۵(دو و نیم) پیمانه
آب ۱ پیمانه
گلاب۱/۴ (یک چهارم) پیمانه
آب‌لیمو ۱ قاشق سوپ‌خوری یا جوهر لیمو ۱/۸(یک هشتم) قاشق چای‌خوری
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق سوپ‌خوری
گلوکز ۲ قاشق سر پر

چه‌طور درستش کنیم؟ 
-ابتدا شکرو آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم (حتماً حرارت ملایم باشد نه اینکه بخواهد قل‌قل بجوشد) قرار بدهید. تا زمانی که شکر کاملاً حل شود،  تقریباً ۱۰ دقیقه.
-بعد زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید ۴ – ۳ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
-شربت بار(شربت زولبیا بامیه ) اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی) آن را هم بزنید. با یک قلم مو که به کمی آب آغشته کردید دورقابلمه را تمیز کنید چون اگر همین شکرها بعداً داخل شربت بریزد باعث شکرک زدن شربت بار می‌شود.

-آب‌لیمو را بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید. شربت بارآماده هست. بعد از برداشتن از روی حرارت ۲ قاشق سوپ‌خوری گلوکز اضافه کرده و مخلوط‌ کنید.
نکات تهیه شربت بار: برای تهیه بامیه خوب باید شربت خوبی داشته باشیم. شربت باید کاملاً کشداروغلیظ و براق باشد و شکرک نزده باشد.
اگرجایی زندگی می‌کنید که رطوبت دارد می‌توانید داخل این شربت یک یا دوقاشق گلوکز بریزید تا بامیه و زولبیا خمیر نشود. با این مقدار شربت می‌توانید ۲ بار بامیه درست کنید.  شربت بار را روی حرارت ملایم قرار بدهید  تا شکرک نزند.

برای تهیه بامیه چی لازم داریم؟
آرد یک پیمانه :۱۲۵ گرم
آب ۱پیمانه: ۲۵۰ سی‌سی
تخم‌مرغ ۲عدد
روغن جامد یا مایع ۲ قاشق سوپ‌خوری
شربت بار۲ قاشق سوپ‌خوری
نمک خیلی کم
وانیل شکری نصف قاشق مرباخوری یا وانیل خالص یک هشتم قاشق مرباخوری
شربت باربه مقدارلازم

چه‌طور به بامیه برسیم؟

-برای تهیه بامیه ابتدا آب و شربت بار و روغن و نمک را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدهید.
توجه: اگر بخواهیم زولبیا و بامیه رنگ قهوه‌ای و برشته شده داشته باشند از شربت قوام آمده ۲ قاشق داخل مواد آنها اضافه می‌کنیم.
-به محض اینکه جوش‌های ریزی روی سطح آب آمد تمام آرد را یک دفعه اضافه کنید.
درمنزل سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع بشود.
نکته مهم: حتماً و حتماً حرارت را کم کنید.
توجه: مشکلی اصلی که بسیاری در تهیه بامیه دارند این است که فکرمی‌کنند وقتی آرد را به مواد اضافه کردیم چون مواد سفت می‌شود  باید آنها را از روی حرارت برداریم. درحالی که باید بگذاریم بعد ازاضافه کردن آرد، این مواد ۱۰ – ۲۰ دقیقه کاملاً آرد داخل مواد بپزد.
با پشت قاشق خمیر را درداخل قابلمه  یا ماهیتابه پخش‌کنید. تا زمانی که از روی حرارت بردارید بایستی مدام این کار را انجام بدهید.
تقریباً ۱۵-۱۰ دقیقه طول می‌کشد.

 

همان طوری که در تصویر مشخص است  به سطح ماهی‌تابه کمی از خمیر چسبیده این نشان دهنده این است  که کم‌کم خمیرمان آماده می‌شود.
نکته مهم : مواد در این حالت سفت است و ممکن درهم زدن آن دچار مشکل شویم اما باید این مدت زمان سپری شود و مواد کاملاً بپزند وگرنه اگر داخل شربت غلیظ هم بریزیم باز بامیه‌ها خمیر می‌شوند و حالت پوکی نخواهند داشت. گاهی حتی ۲۰ دقیقه زمان می‌برد تا این آرد پخته شود و نشانه پخته شدن آن صدایی است که از مواد بلند می‌شود و تقریباً صدای جلز و ولز می‌دهد.
بعد به ظرف دیگه‌ای منتقل کنید و اجازه بدهید خمیر سرد بشود. دراین فاصله دو سه بار خمیر را زیر و رو کنید تا به سرد شدن آن کمک کنید. بعد از اینکه خمیر سرد شد تخم‌مرغ اول را می‌ریزیم و با دست هم می‌زنیم.
نکته: ممکن است اولش به نظرتان شل بیاید ولی با هم زدن خودش را جمع می کند.
بعد ازاینکه خمیر سفت شد مجدداً تخم‌مرغ دوم و وانیل را بریزید و هم بزنید تا خمیر خودش را جمع کند.
نکته: هر دفعه حدود ۵ دقیقه ممکن است طول بکشد. برای درست کردن بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره است.

نکات:  بهتراست  قیف یک‌بار مصرف باشد چون شستن این خمیر کمی سخت است. ماسوره‌ای که با آن بامیه درست می‌کنند به ماسوره آچاری معروف است .
بعد با قیچی آشپزخانه آن را به اندازه لازم ببرید.
نکته: قیچی را قبل از برش اول و بعد از هر بار برش داخل روغن مایعی که بامیه‌ها را می‌اندازیم می‌زنیم تا چرب شود.
دریک قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید (بهتر است سطح بامیه‌ها رو بپوشاند).
برای سرخ‌کردن بامیه باید روغنش سرد باشد. پس همان اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخ‌کنید.
نکته: باز هم تکرار می‌کنم حرارت کم درسرخ کردن بامیه خیلی مهم است.

 

بعد ازسرخ شدن کامل بامیه‌ها، همان طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد دراون نفوذ کند. معمولاً ۳-۲ دقیقه بیشتر زمان نمی‌برد تا شربت درآن نفوذ کند ولی بهترین روش برای این که بفهمید مقدار شیرینی آن کافی است یا نه، تست کردن آن است.
نکات: پس درتمامی مراحل بامیه باید حرارت کم باشد. نکته خیلی مهمی که درسرخ کردن بامیه وجود دارد این است که وقتی بامیه‌ها سرخ می‌شود هنگامی که به هم می‌خورند صدا بدهند و این نشانه سرخ شدن آنها است و نباید آنها را خمیر برداریم. هرگز خودتان را مقید به بودن وسایل نکنید اگرقیف وماسوره ندارید می‌توانید گوشه یک پلاستیک محکم را بچینید وبه صورت استوانه‌ای بامیه‌ها را دربیاورید درست است که شکلش مثل بامیه‌های بیرون نمی‌شود ولی مزه‌اش فرق ندارد.