این بار با کشک و بادمجان سر سفره افطاری مدآنلاین

1395/4/5
9:0
کد خبر: 12178
مدآنلاینمد در خانهنونوارآشپزیاین بار با کشک و بادمجان سر سفره افطاری مدآنلاین

مدآنلاین: کشک، این خوراکی خوشمزۀ شوروکمی ترش یکی ازفرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شود که درروش سنتی از جوشاندن و غلیظ کردن دوغی که بعد از کره‌گیری باقی مانده ویا ازماست بدون چربی تهیه‌اش می‌کنند. غذاهایی بسیاری هستند که با این خوشمزه بیرنگ آنچنان به دل میچسبند که از خوردن آن سیر نمی‌شویم
مثلا یک غذای خیلی دلچسب که بدون کشک هیچ طعمی ندارد حلیم بادمجان است. حلیم بادمجان ازجمله غذاهای محبوب سنتی ایرانی‌هاست که به ویژه درماه مبارک رمضان زینت‌بخش سفره‌ها است. درنقاط مختلف ایران این حلیم با شیوه‌های متفاوتی طبخ می‌شود و درپخت آن ازبرنج، لوبیا سفید و یا عدس استفاده می‌کنند.
نکته قابل توجه در مورد حلیم بادمجان این است که عدس، گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند و همراه این غذا نباید از ماست یا هر غذای سرد دیگری استفاده کرد.

شربت سکنجبین

اگر با خوردن غذای سرد، اصطلاحا سردی می‌کنید، بهترین راه حل برای آن، نوشیدن شربت سکنجبین بعد ازاین غذاست که سالم‌ترین و پرخاصیت‌ترین نوشیدنی سنتی ایران است. برای تهیه این شربت، یک لیوان آب را با ۴ لیوان عسل، یک لیوان سرکه و یک لیوان عرق نعنا مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس ازسردشدن، قدری از آن را با آب رقیق کرده و شربت کنید که بسیار گوارا خواهد بود و ازسردی کردن شما بعد ازمیل کردن غذاهای با طبع سرد جلوگیری خواهد کرد.

مواد لازم برای حلیم بادمجان با عدس:

بادمجان شش عدد متوسط
عدس یک کاسه ماست‌خوری
گوشت یک کاسه ماست‌خوری
پیازدو عدد
نعناع دو قاشق غذاخوری
کشک یک فنجان
زعفران یک چهارم قاشق چای‌خوری
روغن یک فنجان
نمک و فلفل به مقدار کافی

-یک کاسه گوشت، یک کاسه عدس، یک پیازخردکرده، سه الی چهار کاسه آب و کمی نمک و فلفل را دریک قابلمه ریخته، برای 4 الی 5 ساعت می‌پزیم تا گوشت و عدس کاملاً پخته شود و آب آن نیز تبخیر شود سپس با گوشت‌کوب آن را می‌کوبیم و دوباره نیم ساعت روی شعله گذاشته و مرتب هم می‌زنیم.

-شش بادمجان را پوست کنده، وسط آن را برش می‌زنیم وبا یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم سپس بادمجان‌ها را به گوشت و عدس پخته‌شده اضافه کرده، می‌کوبیم.
-نصف فنجان کشک را اضافه کرده، غذا را پنج دقیقه روی شعله گذاشته مرتب هم می‌زنیم و بعد شعله را خاموش می‌کنیم.

-با روغن باقیمانده از بادمجان پیاز داغ درست می‌کنیم سپس روغن پیازداغ را ازصافی رد می‌کنیم و با آن نعناع داغ درست می‌کنیم. برای اینکه پیاز داغ برشته شود، باید بعد ازآنکه روغن آن جدا شد، پیاز داغ را در یک ظرفی پهن کرد تا خشک و برشته شود.
-حلیم بادمجان را در ظرف می‌کشیم. کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و کمی زعفران آب کرده (برای تزئین) اضافه می‌کنیم.

نکته: برای تزئین می‌توان، 3 قطعه ترشی کیوی و یک گل رز از گوجه‌فرنگی روی حلیم بادمجان قرار داد. نوش جان

برای تهیه کشک بادمجان:

بادمجان: ۴ عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
کشک: یک پیمانه
پیاز: یک عدد بزرگ
گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
سیر: چند حبه

-اول ازهمه بادمجان‌ها را پوست می‌کنیم وبه صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم. ورقه‌هایی که نه خیلی نازک باشد ونه خیلی ضخیم. روی بادمجان‌ها نمک می‌پاشیم ومی‌گذاریم به مدت یک ساعت توآبکش بمانند تا تلخی آنها برود، بعد با آب سرد می‌شوریم‌. دوباره می‌گذاریم داخل آبکش تا آب اضافه‌برود و اگر لازم بود با دستمال خشک‎شان می‌کنیم.
-دیگه معطلش نمی‌کنیم و توی یه تابه کمی روغن می‌ریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجان‌ها را سرخ می‌کنیم. آنقدری که نرم بشود و ازحالت خامی دربیاید.
-سرخ‎کردن‌شان که تمام شد، با گوشت‌کوب بادمجان‌ها را له می‌کنیم. فقط یادتان باشد این کار را با گوشت‌‎کوب برقی و سایر دستگاه‌های مخلوط‌کن انجام ندهید چون بادمجان زیادی خمیری می‌شود و بافتش را از دست می‌دهد.

-حالا پیازهایی را که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دهیم تا طلایی بشود و بعد بادمجان‌های له‎شده را بهشان اضافه می‌کنیم. دراین مرحله می‌توانید گردو را هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارید یک مقدارشان را برای تزیین نگه دارید.
-حالا نوبت به اضافه‎کردن اصل ماجرا یعنی کشک می‌رسد. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کرده‌ایم و گذاشتیم چند دقیقه‌ای بجوشد. بعد ازاضافه‎کردن کشک، مایۀ کشک بادمجان را یک کمی دیگه روی حرارت هم می‌زنیم تا خوب جا بیافتد. حالا یک مقدار نعناع داغ و سیرداغ را به کشک بادمجان اضافه می‌کنیم و یک مقدارش را هم نگه می‌داریم برای تزیین روی غذا.

فقط حواس‌تان باشد سیر و نعناع خیلی خیلی زود می‌سوزند و مزه‌شان تلخ می‌شود. برای داغ‎کردن نعنا فقط کافیه روغن را توی یه تابۀ کوچک گرم کنید و بعد ازاینکه از روی حرارت برداشتیداش نعناع خشک را اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.
حالا کشک بادمجان را درظرف مناسب بریزید وبا کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضی‌ها از گوشت چرخ‌کردۀ سرخ‌شده هم استفاده می‌کنند) روی آنرا تزیین کنید و با نان تازه نوش جان کنید.

 
ست‌های مختلف گردنبند برای گردن‌کشیده‌ها، لاغراندام‌ها و عاشقان پیراهن
ست‌های مختلف گردنبند برای گردن‌کشیده‌ها، لاغراندام‌ها و عاشقان پیراهن
انتخاب گردنبند با توجه به اندازه گردن، فرم بالاتنه و مدل لباس‌مان باید صورت گیرد در غیر این صورت به جای این‌که گردنبندمان زیبا به نظر برسد، کل لباس و اندام‌مان نامتناسب به چشم می‌آید. مثلاً اگر بالاتنه چاق و گردن کوتاهی دارید باید از جواهرات یا ...
700 هزار زن بورکینی یا مایوی اسلامی پوشیدند
700 هزار زن بورکینی یا مایوی اسلامی پوشیدند
امروز همه دیگر نام بورکینی یا همان لباس شنای اسلامی را شنیده‌اند؛ ...
حاشیه‌های لباس گرانقیمت نخست‌وزیر هندوستان
حاشیه‌های لباس گرانقیمت نخست‌وزیر هندوستان
اگر نام نخست‌وزیر هندوستان را فراموش کردید نگران نباشید با کمی دقت به ...
 
اگر نام نخست‌وزیر هندوستان را فراموش کردید نگران نباشید با کمی دقت به کت و شلوار ایشان و دقیق شدن به راه‌راه‌های آن می‌توانید نام «نارندرا مودی» را که به زیبایی بر روی پارچه نقش بسته مشاهده کنید. این ...
امروز همه دیگر نام بورکینی یا همان لباس شنای اسلامی را شنیده‌اند؛ لباسی که به شکل پوششی برای کل بدن به زنان مسلمان اروپایی اجازه داد از استخرهای شنای این کشورها و حتی از سواحل آن‌ها نیز استفاده کنند. ...
ماساژ یخ زیر آفتاب تند تهران؛ پوست صورت را ویتامینه کن
برای ماساژ پوست صورت با یخ، چندان فرصت ندارید! خدای ناکرده در سرمای ملایم پاییز و سوز زمستان که نمی‌خواهید صورت‌تان را یخ ماساژ دهید؟ پوست صورت وقتی ...
میان ازبین‌رفتن کاربرد یک ساختمان و کشف قابلیت‌های آن توسط فردی، زمان زیادی طی خواهد شد. اما وقتی این اتفاق می‌افتد، آن ساختمان مسیر جدیدی را می‌تواند شروع کند. برای بیان مثالی که این چرخه را نشان ...
انتخاب گردنبند با توجه به اندازه گردن، فرم بالاتنه و مدل لباس‌مان باید صورت گیرد در غیر این صورت به جای این‌که گردنبندمان زیبا به نظر برسد، کل لباس و اندام‌مان نامتناسب به چشم می‌آید. مثلاً اگر بالاتنه چاق و گردن کوتاهی دارید باید از جواهرات یا بدلیجات کوچک‌تری انتخاب کنید بعضی از افراد چاق ...
سوپربایک، فوق اسپرت و خلاصه همه‌چیزتمام!
ام‌وی‌آگوستا، سازنده مطرح ایتالیایی سوپربایک‌ها، از موتور سیکلت بازطراحی شده F۴ که تنه‌اش را شرکت زاگاتو بازطراحی کرده است، رونمایی کرد. این ...
بازگشت دسته‌گل‌های آبشاری به دنیای مد
دسته‌ گل عروس به عنوان یکی از پیشکش‌های آقاداماد به عروس‌خانوم در مرکز توجه قرار دارد. هر چند در دکوراسیون محل برگزاری مراسم عروسی نیز معمولاً از ...
همه آنچه درباره خواص دسر باید بدانید اما جرأت پرسیدنش را نداشتید!
اغلب دسرها شیرین هستند، اما گاهی مواد غذایی دیگری همچون انواع پنیر هم به عنوان دسر مصرف می‌شود. در برخی کشورها، وعده جداگانه‌ای به نام دسر وجود ...
کمد دوست‌داشتنی من
تفاوتی ندارد که در محیط کار باشید یا یک جمع صمیمی دوستانه، چه برای خرید بیرون رفته باشید چه برای ورزش کردن، بانوی ایرانی همیشه شیک می‌پوشد و به ...
جنگلی با مه و باران بر دیوار یک استخر
مانوئل آکانا، معمار نام‌آشنای اسپانیایی با استفاده از آینه، ابرهای مصنوعی و گیاهان بزرگ، دیوار یک استخر در مادرید را به شکل جنگلی با مه و باران ...
به جای الماس و طلا با خاویار زیبا شوید
شاید الماس، یاقوت، مروارید، طلای 24عیار و پلاتین، مجموعه‌ای از جواهرات رویایی برای هر کسی باشند، اما آیا این جواهرات تجملاتی می‌توانند در رژیم ...
نورپردازی در داخل حمام معمولاً ساده، قابل پیش‌بینی و اغلب غیر تزئینی است. یعنی بیش‌تر ما فکر می‌کنیم دستشویی و حمام جای این طراحی برای نورپردازی نیست و سر و ته ماجرا می‌توان با یک لامپ ساده هم آورد! ...
جواهرات خانه‌های جواهر معتبر نظیر کارتیه، دیور، بودلز و دیگران، معمولاً با منابع الهام شگفت‌انگیزی همراه است و در جواهرات یک دهه اخیر، این برندها همیشه الهام از طبیعت، دریا و اقیانوس، حیوانات، حشرات، ...
 LC۵۰۰ لوکس‌ترین خودروی مسابقه‌ای لکسوس
لکسوس در حال جایگزینی خودروی مسابقه‌ای RC F در ژاپن با یک LC۵۰۰ جدید است. همان‌طور که نسخه تولیدی لکسوس LC500 خیره‌کننده به نظر می‌رسد سبک و سیاق ...
پرتقال، ترش، شیرین، ملس و...؛ طعم پرتقال را حس کرده‌اید، با آن بوی فوق‌العاده که حس جنگل‌های شمال را به آدم می‌دهد؟ فکرش را بکنید شما بشوید عروس پرتقالی فصل پاییز! اسمش هم زیباست چه برسد به عملی‌کردن ...
پاییز در راه است و خرید لوازم‌التحریر و وسایل مدرسه برای بچه‌ها هم آرام‌آرام داغ می‌شود. پیشنهاد کارگاهی امروز مد در خانه مدآنلاین اما این است که برای یکی از این وسایل، به بازار نروید؛ اصلاً لازم نیست پا از خانه بیرون بگذارید. هر از گاهی لازم است که خودتان را از مشغله‌ها و مشکلات زندگی رها کنید و ...
نام
 
پست الکترونیکی
 
وبسایت / وبلاگ
 
نظر شما    
 
پرستو اسماعیل پور
1395/4/5     16:16
سلام تشکر از اخبارتون. یه انتقاد دارم.این آشپزی ها رو که همه جا توسایتها میشه پیدا کرد. کشکی بادنجون که دیگه همه بلدیم. یکم مطالب تاپ بزارید بهتره
تحریریه مدآنلاین
1395/4/6     14:32
سلام. ممنون که ما را می‌خوانید و از نظراتتان بهره‌مندمان می‌کنید. حق با شماست، اما تا پایان ماه مبارک رمضان، با تغییر انتخاب در سوژه‌ها و شیوه پرداخت، همراه شما هستیم، تا معروف‌ترین و محبوب‌ترین خوراک‌های مربوط به این ماه را آموزش دهیم. در این یک ماه، از آموزش تهیه غذاهای جدید و جذاب‌تر صرف نظر کرده‌ایم تا ذائقه روزه‌داران عزیز را حساس نکرده باشیم. پس از ماه مبارک، دوباره غذاهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که مثل همیشه از مدآنلاین انتظار داریدشان.