عاشقانه آقای قصه‌نویس برای پلوکباب؛ چپِ هولناکِ این گوشت!

1395/3/22
12:55
کد خبر: 12120
مدآنلاینمد در خانهنونوارآشپزیعاشقانه آقای قصه‌نویس برای پلوکباب؛ چپِ هولناکِ این گوشت!

مدآنلاین، مجتبا هوشیار محبوب: نمی‌دانم واقعیت داشت یا نه، اما حتی اگر تنها رویای حضور او بود که این‌طوری درب‌وداغانم کرد، باید بنویسم چه بود وَ چه کرد با منِ بدبخت…

یک
تنها هفت‌حرف… هفت‌حرف که می‌تواند دودمانِ هر کسی را له کند: پلوکباب… بله، همین‌طوری نامش را ادا کنید؛ بدون هیچ پیش‌وند وُ پس‌وندی: پلوکباب… ساده است اما به طرز پیچیده‌ای شما را به بازی می‌گیرد… بازی‌ای که به افراط لذت‌بخش است دوستان…

اجازه بدهید بنویسم… البته شما که اجازه می‌دهید… چیز دیگری است که نمی‌گذارد… یک چیز احتمالاً ذهنی که نمی‌خواهد تن به توصیف بدهد… اما کور خوانده… او توصیف می‌شود … وَ البته که این تنها چیزی است که از آن مطمئن نیستم… برویم سراغ اصل مطلب… سراغ ِخودِ این غذای نامُعین… بگذارید دراین‌باره بنویسم که مزه‌اش چه‌طوری است یا اصلاً این غذا چه ریختی است و خواهش می‌کنم بی‌خیال ماهیت دقیقش بشوید که هر چه دراین‌باره بگویم پرت گفته‌ام…

 

دو
کباب است… یعنی یک‌جور کباب است: حجیم‌تر؛ چرب‌تر و سنگین‌تر… در چندباری که با این خوراک حرف زدم به این نتیجه رسیدم که خوردنش به یک مراسم شبیه است… تشریفاتی نیست اما مناسکی دارد که اگر رعایت نکنید حظ وافر نمی‌برید… غذای بدون مخلفات یک جایش می‌لنگد… اصلاً نمی‌توان آن را حاشیه قضیه دانست: اصل و اساس است… برای «پلوکباب» هم همین تبصره مصداق دارد… با این توضیح که اصلاً این ایده را از خوردن همین غذا به دست آوردم… پس خوب گوش کنید… یک: اشپل ماهی‌شور/ دو: گردو/ سه: زیتون‌پرورده/ چهار: ماست چکیده اصل گیلان/ پنج: پیاز و ششم: باقالی… اصلاً به این فکر نکنید که می‌شود یکی از این موارد را حذف کنید… شاید «باقالی» آن هم اگر شوری «اشپل» زیاد نباشد…

ترتیبِ تناول: یک قاشق برنج دودی همراه با قطعه‌ای از کباب، کمی اشپل، بعد گردو و زیتون‌پرورده، و بعد پیاز… بعد از خوردن این ترکیب حالا می‌توانید یک قاشق ماست چکیده بخورید… اگر احساس کردید شوری اشپل زیاد است، حالا کمی باقالی… این طرحِ ساده‌خوردن یک لقمه پلوکباب رشتی است… ترکیب اشپل و گردو، و در کنار این‌ها زیتون‌پرورده یک ترکیب بسیط به معنای «لایتغیر»، «اصیل» و «ثابت» است و دقیقاً به همین دلیل می‌توان از آن به عنوان یک ترکیب ناب یاد کرد… این توضیحات را بگذارید به حساب ترسیم واقعی این خوراک برای شمای مخاطب… حالا وقت آن است که بگویم این غذا با شما چه کار می‌کند.

 

 

سه
نمی‌دانم «پلوکباب» واقعیت دارد یا نه، اما حتی اگر تنها رویای حضور او این طوری آدم را درب‌وداغان می‌کند، باید بنویسم چه هست وَ چه می‌کند با آدم… حجمی از گوشت… یک‌جور گوشت چرب که اول با «بو» می‌آید سراغ مخاطب… درست عینهو یک بوکسور حرفه‌ای که یک «چپ» ِ هولناک دارد… «چپ» ِ هولناکِ پلوکباب در وهله اول بوی آن است و «چپ» ِ هولناکِ بعدی، مزه‌اش که به مجرد آن‌که احساسش می‌کنید، از فرطِ قدرت، بخشی از شما را نابود می‌کند… برای همین هم شما هنگام خوردن پلوکباب در اولین لقمه ناک‌اوت می‌شوید… حالا باید به خودتان بیایید… دوباره شروع کنید به خوردن و احتمالاً این بار همراه با مخلفاتی که گفتم… این دفعه مطلقاً گیج می‌شوید… من که خوردم چشم‌هایم سیاهی رفت… قاشق‌وچنگال را گذاشتم روی میز… به غذایم نگاه کردم، بعد به پنجره روبه‌روی میز، دوباره به غذا و کمی بعد که هوشیار شدم دوباره شروع کردم… هفت‌هشت لقمه دیگر خوردم… این دفعه مکثم طولانی شد… «کباب» گفت: «نگرانی، نه؟» گفتم: «آره… خیلی…»
– مسخره نشو… من صرفاً یه غذای خوشمزه‌ام… همین…
– نه … تو عجیبی… می‌شه بگی چی هستی؟
و کباب گفت: «من رفیقتم… یه رفیق واقعی…»

بعد گردوها گفتند که به آن‌ها هم توجه کنم، زیتون‌ها هم سروصدا می‌کردند و «اشپل» که مثل پادشاهی مغرور داشت به بیرون رستوران نگاه می‌کرد در سکوت محض بود… نزدیکش شدم… کمی از کنارش برداشتم… وقتی کنار کبابِ در دهانم نشست برای اولین‌بار فهمیدم که آدم چه طور می‌تواند از زورِ شادی غمگین شود… یک قاشق ماست چکیده کافی بود تا حالم را جا بیاورد… انگار که بیدارم کند… دوباره سه چهار قاشق پی در پی خوردم و سریع به ترکیبِ در دهانم کمی اشپل، گردو و زیتون‌پرورده اضافه کردم…. یک پر پیاز هم پشتشان خوردم… حالا دیگر پلوکباب ترسناک نبود… فهمیدم چیست؟ … بدبخت صرفاً یک غذای معرکه بود… یک غذای معرکه که می‌توانستی بگویی «معجزه» است… نفس کشیدم… یک نفس عمیق… و گفتم: «واقعاً خیلی خوبی، کباب… خیلی» گفت: «مخلصم بابا…» گفتم: «آخه چه جوری؟» گفت: «چی چه جوری؟» گفتم: «آخه چه جوری این‌قدر خوبی؟ چه جوری؟ …»

 

 

چهار
برسد به دست اشپل و دیگر دوستان عزیز
در سه پاره قبلی که حرفتان شد، دلتنگ‌تان شدم… می‌دانم که می‌دانید چقدر دوستتان دارم… و می‌دانید که می‌دانم حرف زدن درباره شما بیهوده است… فقط حرف زدن است… اشپل جان! دلم برای شوری غریبت یک ذره شده… برای رفیقِ همدمت گردو و زیتون‌هایی که انصافاً پرورده‌اند…به آقای کباب سلام برسان و بگو که چقدر ارادت دارم به محضر لذیذش…
مخلص شما؛ موجی

پنج
دنبال این غذا نگردید… دست‌کم در تهران و کرج مطمئنم که نیست… من در گیلان خوردم… صومعه‌سرا… بیشتر از این هم نخواهید از من که بیش‌تر گفتن، شدنی نیست…

 

[این یادداشت، دومین متنی است که در مدآنلاین، میتوان تحت عنوان «جنون خوردن» خواندش. پیش از مجتبا هوشیار محبوبِ داستاننویس و روزنامهنگار، نگار حسینخانی، که او نیز، هم داستاننویس است و هم روزنامهنگار، با رویکردی مشابه از یک خوراکی نوشته بود؛ البته خوراک که نه، نوشاک؛ نوشیدنی موهیتو. برای خواندن آن یادداشت نیز روی کلمه موهیتو کلیک کنید]

 
ست‌های مختلف گردنبند برای گردن‌کشیده‌ها، لاغراندام‌ها و عاشقان پیراهن
ست‌های مختلف گردنبند برای گردن‌کشیده‌ها، لاغراندام‌ها و عاشقان پیراهن
انتخاب گردنبند با توجه به اندازه گردن، فرم بالاتنه و مدل لباس‌مان باید صورت گیرد در غیر این صورت به جای این‌که گردنبندمان زیبا به نظر برسد، کل لباس و اندام‌مان نامتناسب به چشم می‌آید. مثلاً اگر بالاتنه چاق و گردن کوتاهی دارید باید از جواهرات یا ...
700 هزار زن بورکینی یا مایوی اسلامی پوشیدند
700 هزار زن بورکینی یا مایوی اسلامی پوشیدند
امروز همه دیگر نام بورکینی یا همان لباس شنای اسلامی را شنیده‌اند؛ ...
حاشیه‌های لباس گرانقیمت نخست‌وزیر هندوستان
حاشیه‌های لباس گرانقیمت نخست‌وزیر هندوستان
اگر نام نخست‌وزیر هندوستان را فراموش کردید نگران نباشید با کمی دقت به ...
 
اگر نام نخست‌وزیر هندوستان را فراموش کردید نگران نباشید با کمی دقت به کت و شلوار ایشان و دقیق شدن به راه‌راه‌های آن می‌توانید نام «نارندرا مودی» را که به زیبایی بر روی پارچه نقش بسته مشاهده کنید. این ...
امروز همه دیگر نام بورکینی یا همان لباس شنای اسلامی را شنیده‌اند؛ لباسی که به شکل پوششی برای کل بدن به زنان مسلمان اروپایی اجازه داد از استخرهای شنای این کشورها و حتی از سواحل آن‌ها نیز استفاده کنند. ...
ماساژ یخ زیر آفتاب تند تهران؛ پوست صورت را ویتامینه کن
برای ماساژ پوست صورت با یخ، چندان فرصت ندارید! خدای ناکرده در سرمای ملایم پاییز و سوز زمستان که نمی‌خواهید صورت‌تان را یخ ماساژ دهید؟ پوست صورت وقتی ...
میان ازبین‌رفتن کاربرد یک ساختمان و کشف قابلیت‌های آن توسط فردی، زمان زیادی طی خواهد شد. اما وقتی این اتفاق می‌افتد، آن ساختمان مسیر جدیدی را می‌تواند شروع کند. برای بیان مثالی که این چرخه را نشان ...
انتخاب گردنبند با توجه به اندازه گردن، فرم بالاتنه و مدل لباس‌مان باید صورت گیرد در غیر این صورت به جای این‌که گردنبندمان زیبا به نظر برسد، کل لباس و اندام‌مان نامتناسب به چشم می‌آید. مثلاً اگر بالاتنه چاق و گردن کوتاهی دارید باید از جواهرات یا بدلیجات کوچک‌تری انتخاب کنید بعضی از افراد چاق ...
سوپربایک، فوق اسپرت و خلاصه همه‌چیزتمام!
ام‌وی‌آگوستا، سازنده مطرح ایتالیایی سوپربایک‌ها، از موتور سیکلت بازطراحی شده F۴ که تنه‌اش را شرکت زاگاتو بازطراحی کرده است، رونمایی کرد. این ...
بازگشت دسته‌گل‌های آبشاری به دنیای مد
دسته‌ گل عروس به عنوان یکی از پیشکش‌های آقاداماد به عروس‌خانوم در مرکز توجه قرار دارد. هر چند در دکوراسیون محل برگزاری مراسم عروسی نیز معمولاً از ...
همه آنچه درباره خواص دسر باید بدانید اما جرأت پرسیدنش را نداشتید!
اغلب دسرها شیرین هستند، اما گاهی مواد غذایی دیگری همچون انواع پنیر هم به عنوان دسر مصرف می‌شود. در برخی کشورها، وعده جداگانه‌ای به نام دسر وجود ...
کمد دوست‌داشتنی من
تفاوتی ندارد که در محیط کار باشید یا یک جمع صمیمی دوستانه، چه برای خرید بیرون رفته باشید چه برای ورزش کردن، بانوی ایرانی همیشه شیک می‌پوشد و به ...
جنگلی با مه و باران بر دیوار یک استخر
مانوئل آکانا، معمار نام‌آشنای اسپانیایی با استفاده از آینه، ابرهای مصنوعی و گیاهان بزرگ، دیوار یک استخر در مادرید را به شکل جنگلی با مه و باران ...
به جای الماس و طلا با خاویار زیبا شوید
شاید الماس، یاقوت، مروارید، طلای 24عیار و پلاتین، مجموعه‌ای از جواهرات رویایی برای هر کسی باشند، اما آیا این جواهرات تجملاتی می‌توانند در رژیم ...
نورپردازی در داخل حمام معمولاً ساده، قابل پیش‌بینی و اغلب غیر تزئینی است. یعنی بیش‌تر ما فکر می‌کنیم دستشویی و حمام جای این طراحی برای نورپردازی نیست و سر و ته ماجرا می‌توان با یک لامپ ساده هم آورد! ...
جواهرات خانه‌های جواهر معتبر نظیر کارتیه، دیور، بودلز و دیگران، معمولاً با منابع الهام شگفت‌انگیزی همراه است و در جواهرات یک دهه اخیر، این برندها همیشه الهام از طبیعت، دریا و اقیانوس، حیوانات، حشرات، ...
 LC۵۰۰ لوکس‌ترین خودروی مسابقه‌ای لکسوس
لکسوس در حال جایگزینی خودروی مسابقه‌ای RC F در ژاپن با یک LC۵۰۰ جدید است. همان‌طور که نسخه تولیدی لکسوس LC500 خیره‌کننده به نظر می‌رسد سبک و سیاق ...
پرتقال، ترش، شیرین، ملس و...؛ طعم پرتقال را حس کرده‌اید، با آن بوی فوق‌العاده که حس جنگل‌های شمال را به آدم می‌دهد؟ فکرش را بکنید شما بشوید عروس پرتقالی فصل پاییز! اسمش هم زیباست چه برسد به عملی‌کردن ...
پاییز در راه است و خرید لوازم‌التحریر و وسایل مدرسه برای بچه‌ها هم آرام‌آرام داغ می‌شود. پیشنهاد کارگاهی امروز مد در خانه مدآنلاین اما این است که برای یکی از این وسایل، به بازار نروید؛ اصلاً لازم نیست پا از خانه بیرون بگذارید. هر از گاهی لازم است که خودتان را از مشغله‌ها و مشکلات زندگی رها کنید و ...
نام
 
پست الکترونیکی
 
وبسایت / وبلاگ
 
نظر شما    
 
آ
1395/3/22     12:50
وای دهنم آب افتاد راستی قبلا کلمه اشپل رو شنیده بودم ولی یاد نمیاد معنیش چی بود
شهین
1395/3/26     22:17
اشپل ماهی هست.تخم های داخب شکم ماهی!!